Ga naar Content

Mats Seuntjens wéér belangrijk voor AZ

ALKMAAR Mats Seuntjens maakte opnieuw een belangrijke treffer voor de Alkmaarders. Zondag schoot hij in het uitduel tegen Roda JC de winnende treffer binnen. Maandagavond tegen Jong Ajax maakte hij opnieuw een doelpunt waardoor de Alkmaarders op voorsprong kwamen. Jong AZ won uiteindelijk met 4-2.

"Zondag in de busreis naar huis hoorde ik dat ik moest spelen tegen Jong Ajax. Ik maak liever minuten in AZ 1, maar nu kan ik mezelf wel laten zien", zegt Seuntjens. De middenvelder vond dat hij veel beter kan spelen dan dat hij liet zien in duel tegen Jong Ajax. "Ik raakte naar het einde toe vermoeid."

Twee weggevers
Volgens trainer Martin Haar gaf zijn ploeg twee doelpunten makkelijk weg. "De eerste was ongelukkig en de tweede was een intikker. Dat zijn twee weggevers", zegt Haar die vond dat de Amsterdammers in de eerste helft sneller en vaardiger waren. "Gelukkig vonden wij de aansluiting en gingen we erop en erover."

Lees ook: Pijnlijke nederlaag van Jong Ajax bij Jong AZ

Door deze overwinning klimt Jong AZ naar een dertiende plaats. Aanstaande vrijdag speelt de ploeg van Haar een uitduel in en tegen Dordrecht.