Ga naar Content
Sport

Sinkeldam gaat Zesdaagse Rotterdam rijden

20 november 2017, 23.14 uur · Aangepast 20 november 2017, 23.57 uur
Door: · Foto: NH / Marijn Willems

ROTTERDAM Nederlands kampioen op de weg Ramon Sinkeldam gaat in januari de Zesdaagse van Rotterdam rijden. De rijder uit Assendelft vormt een koppel met Raymond Kreder. Ook het hele podium van de Zesdaags van Gent, die gisteren de laatste dag kende, komt in Rotterdam in actie.

Sinkeldam is in de winter meestal actief op de mountainbike en in beachraces, maar maakt af en toe ook wel eens een uitstapje naar de baan.

Ook titelverdedigers Roger Kluge en Christian Grasmann en het koppel Niki Terpstra en Dylan van Baarle staan aan de start in Rotterdam. Daarnaast komt het podium van de Zesdaagse van Gent  naar Rotterdam. De Belgen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw wonnen in ’t Kuipke van Gent, voor de regerend wereldkampioenen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas. Yoeri Havik uit Avenhorn werd met koppelgenoot Wim Stroetinga derde.

Lees ook: Havik en Stroetinga eindigen als derde bij Zesdaagse Gent

In het sprinttoernooi neemt de Nederlandse sprintploeg met Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee het op tegen team BEAT van Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg, die zondag Nederlands kampioen werden. Zij gaan zullen in actie komen op de onderdelen sprint, teamsprint, keirin en tijdrit.

Lees ook: BEAT-renners pakken nationale titel teamsprint

De Zesdaagse van Rotterdam wordt gereden van donderdag 4 t/m dinsdag 9 januari.