Pijnlijke nederlaag van Jong Ajax bij Jong AZ

20 november 2017, 22.15 uur · Aangepast 20 november 2017, 23.08 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

ALKMAAR Jong Ajax leed maandagavond een pijnlijke nederlaag bij het veel lager geklasseerde Jong AZ. De thuisploeg zette een 2-0 achterstand om in een 4-2 voorsprong. Voor AZ scoorden Helmer, Reijnders, Seuntjens en Garcia. De doelpunten van Ajax kwamen op naam van Mazraoui en Cassierra.

Er waren niet veel supporters afgekomen op het duel tussen de reserveteams van de twee Noord-Hollandse clubs die bekend staan om hun goede opleiding. Het was ook erg nat en de grasmat in het AFAS stadion had daar veel van te lijden. Met de thuiswedstrijd van het eerste komende vrijdag tegen FC Twente en de wedstrijd van Jong AZ tegen FC Volendam komende maandag in het verschiet, voorspelt dat weinig goeds voor de grasmat.

Mazraoui opent score
In de beginfase zette Jong AZ vroeg druk en had Jong Ajax moeite om daar onderuit te voetballen, hoewel beide ploeg wat kansjes kregen. Maar Jong Ajax kreeg steeds meer grip op het spel van Jong AZ en was in de slotfase van de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Met nog vijf minuten te gaan voor de rust opende Noussair Mazraoui de score voor Jong Ajax met een afstandsschot in de verre hoek.

Geweldige goal van Noussair Mazraoui #jazjaj pic.twitter.com/Okz7slnD6y
— Yaya (@yayavid_) November 20, 2017

Voor de rust aanbrak verzuimde Ajax de score te vergroten. Mateo Cassierra kreeg nog twee kansjes en Teun Bijleveld was met een enorme poeier van afstand dicht bij de 0-2. Zijn schot spatte via keeper Olij af op de lat.

Vijf minuten na de rust verdubbelde Mateo Cassierra de voorsprong van Jong Ajax. Hij kreeg de bal nadat Mats Seuntjens de bal verspeelde. Seuntjens was zondag nog matchwinner van AZ in de uitwedstrijd tegen Roda JC.

Lekker goaltje van @mateo_cassierra.

Zijn negende voor Jong @AFCAjax dit seizoen.#jazjaj pic.twitter.com/AVipIt4tep

— FOX Sports (@FOXSportsnl) November 20, 2017

Helmer 1-2
Vier minuten later zorgde Jeremy Helmer voor de aansluittreffer. Alblas kon een schot van Levi Garcia nog keren, maar in de rebound schoot Helmer de bal binnen. Jong AZ werd daarna steeds sterker.

Reijnders 2-2
Met nog 25 minuten te gaan scoorde Tiijani Reijnders de 2-2, na een fraai doorgespeelde bal achter het standbeen langs van de jarige Levi Garcia.

Seuntjens 3-2
En in de slotfase trok Jong AZ de wedstrijd helemaal naar zich toe. Vijf minuten voor tijd schoot Mats Seuntjens een voorzet uit de draai achter keeper Alblas.

? | Jong AZ buigt een 0-2 achterstand om in een 4-2 overwinning tegen Jong Ajax.

Mats Seuntjens scoorde voor de tweede dag op rij.#jazjaj pic.twitter.com/q0npLedPn0

Verjaarscadeautje Garcia
In de extra tijd maakte Levi Garcia er met een afstandsschot zelfs nog 4-2 van.

Jong Ajax vrijdag tegen koploper
Jong Ajax blijft met 26 punten uit 13 duels op de tweede plek staan, vier punten achter koploper NEC. De ploeg van coach Michael Reiziger speelt vrijdag uit tegen NEC. Jong AZ stijgt drie plaatsen en staat nu twaalfde met 16 punten uit 13 wedstrijden.

Opstelling Jong AZ: Olij; Opdam, v. Eijden, Bakker, Wijndal; Hoedemakers (Einarsson/83), Jacobs (Koreniuk/58), Reijnders; Garcia, Seuntjens, Helmer

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Dankerlui (Matusiwa/61), Doekhi (Sidoel/46), Bergsma, Dijks; Eiting (Flemming/74), D. De Wit, Bijleveld; Nunnely, Cassierra, Mazraoui.