Ga naar Content
Noord-Holland

Duo opgepakt na tweede inbraak afgebrande basisschool Enkhuizen

20 november 2017, 14.45 uur · Aangepast 20 november 2017, 15.31 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ENKHUIZEN Het lijkt erop dat het Driespan in Enkhuizen enorm veel pech heeft. Er is gisteren opnieuw ingebroken in het noodgebouw van de basisschool. Twee verdachten zijn op heterdaad betrapt en aangehouden.

Omdat de basisschool aan de Flosbeugel vorige maand getroffen was door een grote brand, is er op het schoolplein een noodgebouw neergezet. Drie weken na de verwoestende brand werd er ingebroken in het noodgebouw. Een computer en twee beamers werden toen meegenomen. 

Lees ook: Diefstal uit noodgebouw afgebrande school Enkhuizen: "Waarom moeten ze weer ons hebben?"

Gisteravond was het weer raak. Twee mannen uit Amsterdam hebben ingebroken in het gebouw. Volgens de politie kregen zij rond 19.00 uur een melding van iemand die een klap hoorde bij de school. Toen de agenten aankwamen zagen zij dat de 30-jarige verdachte via het raam probeerde te ontsnappen en de 39-jarige verdachte wegrende over het schoolplein. De politie heeft beide mannen gepakt en meegenomen naar het politiebureau.

Lees ook: Noodschool Driespan Enkhuizen na brand feestelijk geopend

Leerlingen van de school hebben sinds een week een nieuw noodgebouw en hoeven niet meer in het gebouw waar vannacht is ingebroken.