Ga naar Content
Noord-Holland

Agressieve Haarlemmer bedreigt agenten en omstanders met biljartkeu

19 november 2017, 22.53 uur · Aangepast 19 november 2017, 23.15 uur
Door: · Foto: Facebook / Politie Haarlem

HAARLEM Politieagenten hebben afgelopen nacht een man aangehouden voor het mishandelen van zijn ex-vrouw en voor poging tot zware mishandeling van twee agenten. De agressieveling bedreigde hen met twee biljartkeuen. Omstanders schoten de politie te hulp toen de situatie uit de hand dreigde te lopen.

Afgelopen nacht kreeg de politie een melding binnen van huiselijk geweld op de Generaal Cronjéstraat in Haarlem. Een moeder en haar kind waren uit een woning gevlucht, omdat de partner van de vrouw zich flink had misdragen. 

Biljartkeuen als wapens
Toen de agenten de vrouw en haar kindje weer naar de woning wilden begeleiden, kwam de verdachte op straat verhaal halen. De man had twee biljartkeuen bij zich als wapens en kwam dreigend op het groepje aflopen. 

Een van de agenten wist het kindje, dat op dat moment net naar binnen werd getild, in veiligheid te brengen door snel de voordeur dicht te trekken. De dienders probeerden direct over te gaan op een arrestatie, maar de Haarlemmer liet zich niet zomaar pakken. Gewapend met de biljartstokken ging hij volledig door het lint. 

Messen
Op dat moment zagen een aantal omstanders dat de man een scherpe flesopener tevoorschijn haalde. De dappere burgers schoten de twee agenten te hulp en trokken het voorwerp uit zijn handen. Bij zijn fouillering bleek dat de man ook nog een mes van twintig centimer in zijn zak had, en een zakmes aan zijn broeksband.  

Bij de heftige aanhouding raakten beide agenten en één van de omstanders lichtgewond. Ook is er een voertuig beschadigd geraakt. De man weigerde mee te werken aan een alcohol- of drugstest. 
 
Het kind is uit de onveilige leefomgeving gehaald en tijdelijk elders ondergebracht.