Seuntjens matchwinner voor AZ tegen Roda JC

19 november 2017, 19.30 uur · Aangepast 19 november 2017, 20.28 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Toin Damen

KERKRADE Na een moeizame wedstrijd heeft AZ toch drie punten gepakt bij Roda JC. De Alkmaarders scoorden in de slotfase de winnende goal. Invaller Mats Seuntjens was de maker van dat doelpunt. AZ komt door de winst weer op gelijke hoogte met Ajax, op acht punten van koploper PSV. Roda blijft laatste met zeven punten.

AZ was de betere ploeg, maar had moeite om de gecreëerde kansen tegen Roda om te zetten in doelpunten. Roda beperkte zich voornamelijk tot het tegenhouden van de bal, met af en toe een counter. Maar ook de Limburgers konden de kansen niet verzilveren.

AZ speelde met Fred Friday in de punt van de aanval. Hij verving de geschorste Wout Weghorst, maar kreeg de bal weinig. Zijn grootste kans kreeg hij na een kwartier spelen toen hij de bal in vrijstaande positie naast het doel schoot. Na 24 minuten was Guus Til dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ketste af van de paal. Aan de andere kant bracht AZ-doelman Marco Bizot vlak voor rust redding op een inzet van Simon Gustafson.

Seuntjens matchwinner
Na de rust was het wedstijdbeeld niet veel anders. Er waren niet veel kansen en AZ was de bovenliggende partij. Roda was gevaarlijk via Gyliano van Velzen en Mario Engels, maar Bizot stond zijn mannetjes. Jahanbakhsh schoot in de slotfase voorlangs en en over. Toch konden de 144 meegereisde fans juichen toen keeper Hidde Jurjus  een schot van Jahanbakhsh niet onder controle kreeg en Mats Seuntjens de bal in de rebound binnenschoot.

GOOOOAAAAALLLL!!!! ⚽️ | Eindelijk voor Seuntjens! De 0-1 tegen Roda JC. #rodaz 0-1 pic.twitter.com/yrYsDtEyVL

— OnsAZ (@OnsAZAlkmaar) November 19, 2017

Opstelling Roda JC: Jurjus; Götz, Kum, Auassar, Vansteenkiste, El Makrini (Vancamp/86), Gustafson, Ndenge, Engels, Schahin, v.Velzen.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Friday, Van Overeem (Seuntjens/68).