Ga naar Content

Jahanbakhsh: "Een goede prestatie is voor een aanvaller niet genoeg"

NIJMEGEN Een bijzondere interland voor Alireza Jahanbakhsh afgelopen week. De international van Iran speelde met zijn land een vriendschappelijke wedstrijd tegen Venezuela in Nijmegen. We volgden de rechteraanvaller van AZ in het stadion van NEC op de voet. "Ik speel met mijn hart voor mijn vlag."

Normaal gesproken reist Jahanbakhsh de halve wereld rond voor het spelen van interlands. Deze interlandperiode viel dat mee. Vorige week was er de wedstrijd in Oostenrijk tegen Panama en afgelopen maandag in het stadion van NEC tegen het Zuid-Amerikaanse land. "Ik was altijd nieuwsgierig waarom wij niet eerder een trainingskamp zouden spelen in Nederland. Hier zijn namelijk hele goede omstandigheden."

De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz won met 1-0 door een treffer van Jahanbakhsh. "Was lange tijd geleden dat ik had gescoord voor de nationale ploeg."

Jahanbakhsh is dus succesvol voor zijn land, maar ook in de eredivisie steekt hij in uitstekende vorm. "Sinds mijn goal tegen FC Groningen kreeg ik nog meer vertrouwen. Ik snap nu dat een goede prestatie voor een aanvaller niet genoeg is, je moet ook scoren en assists geven."

Bekijk hieronder de hele reportage van Jahanbakhsh met Iran.

Video #173960

Zondagmiddag om 16.45 uur speelt Jahanbakhsh met AZ tegen Roda JC. De wedstrijd is live te volgen op de radio in NH Sport.

Foto: Pro Shots/Action Images