Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met Roda JC - AZ

19 november 2017, 09.40 uur · Aangepast 19 november 2017, 13.15 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

AMSTERDAM AZ sluit zondagmiddag het eredivisie-weekend af met de uitwedstrijd tegen Roda JC. De aftrap is om 16.45 uur en rechtstreeks op de radio te volgen. NH Sport is er vanaf 14.00 uur met verslaggevers in Zandvoort en Haarlem, bowlers in de studio en voormalig schaatsster Barbara de Loor.

Op papier moet het duel tegen de ploeg van voormalig FC Volendam-trainer Robert Molenaar geen probleem opleveren. AZ steekt de laatste weken in een prima vorm en Roda JC staat op de laatste plaats in de eredivisie. In de competite won AZ de laatste drie duels en zonder de internationals werd eerstedivisionist  SC Cambuur eenvoudig met 5-1 opzij geschoven in een oefenduel.

Lees ook: Samenvatting: AZ wint oefenduel in Leeuwarden

Om zich optimaal op de wedstrijd voor te bereiden zijn de Alkmaarders gisteren al naar het zuiden van het land afgereisd. Zonder de geschorste aanvoerder Wout Weghorst en de geblesseerde Ron Vlaar, maar wel weer met Joris van Overeem.

Lees ook: Van den Brom over Friday: "Hij moet het nu doorzetten in het eerste"

Onze verslaggevers Edward Dekker en Erik-Jan Brinkman zijn eveneens in Kerkrade.

Natuurlijk blikken we in NH Sport ook terug op de monsterzege van Ajax zaterdagavond bij NAC Breda (0-8). Onze reizende reporter Dennis Nieuwenhuis stuurt zijn auto voor 'Sportclub met ballen' naar het Haarlemse Geel-Wit.

Lees ook: Sportclub met ballen op bezoek bij Geel-Wit in Haarlem

Tim Ettema is in Zandvoort bij de 'droomautodag' en we bellen rond half vijf in onze rubriek 'hoe is het met' met Barbara de Loor, wereldkampioen schaatsen op de 1000 meter in 2005 en tegenwoordig moeder van twee kinderen. Verder houden we natuurlijk in de gaten hoe het Europese avontuur van de handbalsters van VZV afloopt. De ploeg uit 't Veld speelt vanmiddag de return tegen Rocasa Gran Canaria.

WK bowlen
In de studio ontvangt presentator Rob Wtenweerde twee bowlers. Met Jeffrey van de Wakker uit Heemstede en Denise Blankenzee uit Julianadorp blikt hij om vier uur vooruit op het WK in Las Vegas dat volgende week begint. 

Dit, het regionale nieuws en weer van Jules Geirnaerdt, een flinke stapel platen en 'het laatste woord' van Ruud Bossen hoor je allemaal in NH Sport, vanmiddag van 14.00 uur tot 19.00 uur op NH Radio.