Ga naar Content
Noord-Holland

Ziggo Dome in eerbetoon van Linkin Park aan overleden frontman

18 november 2017, 22.52 uur
Door: · Foto: Wikipedia

AMSTERDAM (AT5) De Ziggo Dome zit in de trailer van het live-album van de Amerikaanse band Linkin Park. De cd wordt volgende maand uitgebracht als eerbetoon aan de deze zomer overleden frontman Chester Bennington.

Het album heet One More Light Live. "We dragen deze live-plaat op aan onze broer Chester die zijn hart en ziel in One More Light legde", staat in een verklaring van de band. Het album bevat zestien live-registraties van nummers die de band afgelopen zomer tijdens hun One More Light-tour speelden.

Lees ook: Linkin Park wil geen rokers in Ziggo Dome

De band stond op 20 juni van dit jaar nog in de Ziggo Dome. 'De shows die we samen speelden tijdens de vroege zomer van 2017 waren buitengewoon. Chester zei nog dat hij dacht dat dit de beste tour was die we ooit hadden gedaan. De kameraadschap en vreugde die we op het podium hebben ervaring, laat de diepe verbondenheid zien die we met elkaar, onze fans en de muziek hebben.'

Trailer
Afgelopen week bracht Linkin Park een trailer uit van het live-album. Daarin zijn ook beelden te zien van het optreden in de Ziggo Dome. Of één of meerdere nummers van de cd ook in de Amsterdamse zaal zijn opgenomen is nog niet duidelijk. 

Op 20 juli pleegde zanger Chester Bennington op 41-jarige leeftijd zelfmoord. Linkin Park had toen een korte onderbreking van de wereldtournee. Enkele dagen voor de dood van de zanger werd nog een aflevering van het bekende Carpool Karaoke opgenomen.

Een foto van het optreden in de Ziggo Dome ging na het overlijden van Bennington de wereld over. De foto kwam van 3FM-fotograaf Ben Houdijk.