Dorpshuis De Oude School Wieringerwaard eindelijk open: 'Hartstikke trots'

WIERINGERWAARD - Na maanden keihard werken is het eindelijk zover: dorpshuis De Oude School is open. Het geheel verbouwde dorpshuis biedt een plek voor onder meer het dorpskoor, de muziekvereniging en de kolfvereniging. Ruim 150 vrijwilligers hebben zich ingezet om de oude school voor het dorp te behouden en te verbouwen: "Dat is gelukt en we zijn hartstikke trots."

Veel scheelde het niet of het karakteristiek pand uit de jaren dertig zou of gesloopt worden of gebruikt worden voor woningbouw. Met een goed plan is het toch gelukt om de gemeente Hollands Kroon zover te krijgen het gebouw over te dragen aan het dorpsbewoners zelf.

Lees ook: Vrijwilligers werken zich in het zweet voor het dorpshuis

Van twee leslokalen is een grote zaal gemaakt voor kolven, koersballen en een ontmoetingsruimte met bar en keuken. De oude leerkrachtenruimte is nu vergaderzaal. De kleutergymzaal is toonzaal voor de lokale woningstoffeerder en de gymnastiekzaal is oefen- en uitvoeringsruimte voor muziek-, toneelvereniging en zangkoor.

Geweldig gebouw
Bezoekers en de nieuwe gebruikers van het dorpshuis zijn enthousiast. "Ik heb hier vroeger ook op school gezeten. Nu sta ik achter de bar." Volgens Gerrit Kramer van het dorpshuis De Oude School kan het dorp voorlopig vooruit. "Dat zeker, het is een geweldig gebouw geworden."

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws