Eigenaar bakkerij doet geen oog dicht na gewapende overval: "Ik heb nog steeds hoofdpijn"

HAARLEM - Ulker Altun telt gisteravond rond 19.10 uur de inhoud van zijn kas, als er een man met met een vuurwapen zijn winkel binnen stapt. Hij richt zijn wapen op Ulkers buik en dwingt hem zijn omzet af te staan. "Mijn mond was gisteravond droog en ik heb weinig geslapen."

De eigenaar van de Turkiyem Bakkerij aan de Italiëlaan in Haarlem is doodsbang en staat het geld af. De dief rent vervolgens naar buiten, springt achterop een brommer en rijdt weg. Ulker rent naar buiten en ziet hoe de twee dieven de Laan van Osnabrück inslaan. Dan belt hij de politie.

Camera's 
Het is het enige beetje informatie dat Altun heeft. De daders droegen een helm en een capuchon en de camera's in zijn winkel hangen er preventief, maar werken niet. "We hebben nu deze ervaring gehad dus we moeten zo snel mogelijk mooie camera's bestellen", vertelt de winkeleigenaar.

Lees ook: Overvallers bedreigen medewerker bakkerswinkel Haarlem met vuurwapen

Twee dagen omzet
Ulker is enorm geschrokken, maar stond vandaag gewoon weer broodjes te verkopen. "Het leven gaat door en als ik thuis blijf wordt het nog erger misschien." De daders hebben een bedrag van ongeveer 1.200 euro gestolen. De omzet van twee dagen hard werken.

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws