Ga naar Content
Noord-Holland

Weekend vol werkzaamheden aan het spoor: op deze trajecten ben je langer onderweg

18 november 2017, 14.46 uur · Aangepast 18 november 2017, 15.05 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Op tal van plaatsen in Nederland wordt dit weekend aan het spoor gewerkt. Ook in Noord-Holland zijn reizigers hierdoor langer onderweg dan gebruikelijk. NH zet de trajecten waarop je dit weekend langer onderweg bent op een rij.

Enkhuizen-Hoorn
Tussen Enkhuizen en Hoorn rijden vandaag en morgen geen treinen. Met het vervangende busvervoer ben je tussen en kwartier en een half uur langer onderweg. 

Amsterdam Centraal/Hoofddorp-Almere Centrum/Hilversum
Tussen Diemen-Zuid en Weesp rijden bussen in plaats van sprinters. Tussen Amsterdam Centraal en Almere-Centrum rijden er geen intercity's. Tussen Schiphol en Duivendrecht/Lelystad rijden wel intercity's, maar een stuk minder dan gebruikelijk. 

Op het traject Amsterdam-Weesp rijden minder sprinters, iets dat ook geldt voor de trajecten Hoofddorp-Diemen-Zuid en Weesp-Hilversum. 

Haarlem-Zandvoort
De meest omvangrijke werkzaamheden vinden plaats op het traject Haarlem-Zandvoort. Tussen de provinciehoofdstad en de badplaats rijden vanaf vandaag negen dagen lang bussen in plaats van treinen. 

Lees ook: Spoor tussen Haarlem en Zandvoort op de schop: negen dagen geen treinen

Op het traject wordt het spoor grondig opgeknapt. Zo worden onder meer de rails, de dwarsliggers en de stenen onder de rails vervangen. Omdat er negen dagen geen treinen kunnen rijden, maakt ProRail direct een begin met natuurbrug Duinpoort.