FC Den Bosch te sterk voor FC Volendam

17 november 2017, 22.07 uur · Aangepast 18 november 2017, 11.43 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Joep Leenen

DEN BOSCH FC Volendam heeft het goede gevoel van de overwinning tegen Jong PSV niet kunnen doortrekken. In de Brabantse hoofdstad werd met 3-1 verloren van FC Den Bosch.

Een enerverende openingsfase leverde de thuisploeg een doelpunt op. Het waren namens FC Den Bosch Jort van der Sande en Sven Blummel die doelman Hobie Verhulst onder vuur namen, maar pas de derde kans resulteerde in een doelpunt. Niek Vossebelt tekende voor zijn zesde treffer van het seizoen.

Gelijkmaker Stroo
Met een afgemeten pass zette Alex Plat zijn teamgenoot Enzo Stroo vrij voor het doel. De aanvaller wist wel raad met deze uitgelezen kans en zette de 1-1 op het scorebord. Na de pauze kreeg Rodney Antwi de kans om FC Volendam op voorsprong te zetten, maar de inzet van de vleugelspeler was te slap.

Van der Sande kopt raak
In de 50e minuut kwam FC Den Bosch wederom op voorsprong. Een vrije trap van Jens van Son werd binnengekopt door Jort van der Sande. De doelpuntenmaker kreeg de voorkeur boven Dennis Kaars, vorig seizoen nog actief bij De Dijk. Sven Blummel zette in de 59e minuut de Bosschenaren op 3-1. Ook hij tekende voor zijn zesde treffer van het seizoen.

FC Volendam blijft hekkensluiter
Met een slotoffensief probeerde Misha Salden het nog wel in de laatste minuten, maar kansen kreeg FC Volendam nauwelijks. Invaller Teije ten Den kreeg de grootste mogelijkheid, maar hij kopte naast. Door de nederlaag blijft FC Volendam de hekkensluiter in de Jupiler League. Met dertien wedstrijden gespeeld heeft de Volendamse formatie pas zeven punten bij elkaar gesprokkeld.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel (Brouwers/80), Van der Sande (Kaars/70), Bouyaghlafen

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten (Runderkamp/82), Smal; Veerman, Visser, Plat (Ten Den/65); Doodeman (Pedro/20), Stroo, Antwi