Ga naar Content

Zus doodgereden Fleur: "Onmenselijk dat dader geen berouw toont"

HILVERSUM Jara Balkestein, de zus van de doodgereden 19-jarige Fleur, vindt de reactie van de daders Casper en Walter van W. in eerdere hoorzittingen 'zwaar en onmenselijk'. Zij ontkenden dat ze met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk reden en noemden alle getuigen leugenaars.

"Ik kan nog enigszins begrijpen dat je het niet eens bent met de straf, maar dat je geen enkel berouw toont is heel zwaar. Ik vind het erg dat ze hun daden op deze manier proberen te verdoezelen met leugens", aldus Jara tegen NH Nieuws na de uitspraak van de rechtbank. 

Lees ook: Vier jaar cel voor doodrijden 19-jarige Fleur

Walter van W., die met zijn sportbolide Fleur dodelijk aanreed, kreeg vandaag 4 jaar cel en 5 jaar rijontzegging opgelegd. Zijn zoon Casper kreeg 100 uur werkstraf, omdat hem de dood van Fleur niet direct wordt aangerekend. 

Lees ook: Transavia reageert na vonnis in zaak doodrijden Fleur: piloot Casper van W. op non-actief

Casper van W., in het dagelijks leven co-piloot, wordt bij zijn werkgever Transavia door de veroordeling voorlopig op non-actief gezet. "We hebben de uitspraak gehoord en wachten het hele vonnis af", liet een woordvoerder weten aan NH Nieuws.

Foto: NH Nieuws