Ga naar Content
Noord-Holland

Man (33) met geldschuld gestoken en ontvoerd

17 november 2017, 17.30 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HILVERSUM Een 33-jarige man is afgelopen woensdag enige tijd ontvoerd geweest en tijdens die ontvoering bedreigd en gestoken met een mes. Het motief zou een openstaande schuld zijn.

Het slachtoffer werd door twee mannen opgewacht bij een loods in Soest (Utrecht). Een van de mannen stak hem met een mes, waarna hij werd gedwongen in zijn eigen bus te stappen. 

Zijn ontvoerders namen hem mee naar een woning in Hilversum, waar de man oog in oog kwam te staan met enkele bekenden. Een van die kennissen sommeerde de man een geldschuld af te lossen 

Vuurwapen
Ondertussen bedreigde een van de ontvoerders het slachtoffer met een vuurwapen en sloeg hem een paar keer. Nadat de man had toegezegd zijn schuld af te betalen, mocht hij de woning verlaten. 

Gisteren werden drie mannen (37 en 67) en een vrouw (47) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering en bedreiging. Zij zitten nog vast. 

Getuigen
Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen en is inmiddels weer thuis. Details over zijn identiteit zijn niet bekendgemaakt. 

Wie getuige is geweest van de ontvoering of meer informatie heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op 0900-8844.