Hockeyster Jonker met twee treffers belangrijk in Hockey World League

17 november 2017, 14.07 uur · Aangepast 17 november 2017, 14.17 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

AUCKLAND De Nederlandse hockeysters zijn de finale van de Hockey World League begonnen met een overtuigende zege op gastland Nieuw-Zeeland. De ploeg van bondscoach Alyson Annan won in Auckland met 4-0. Kelly Jonker uit Amstelveen had met twee treffers een groot aandeel in de zege.

Het Nederlands team was het min of meer aan zijn stand verplicht te winnen van Nieuw-Zeeland. Oranje is de fiere leider van de wereldranglijst, waarop de 'Black Sticks' vijfde staan. In de wedstrijd was dat terug te zien, want de formatie van Annan speelde beter en kreeg meer kansen.

De eerste echte kans in de elfde minuut was meteen raak. Jonker sloeg de bal vanaf de rand van de cirkel met een harde backhand in de rechterhoek. Vier minuten later tikte Lidewij Welten de bal door naar Krekelaar, die oog in oog met de Nieuw-Zeelandse keepster feilloos afrondde. Matla zorgde in de 39e minuut voor de 3-0. Ze reageerde alert op een lange pass van Caia van Maasakker. Jonker zette in de 48e minuut de stand op 4-0 door in de punt van de aanval een voorzet vanaf de zijkant in te tippen.

Zegereeks
De zege op Nieuw-Zeeland was de veertiende op rij voor Nederland. De ploeg van Annan heeft alles gewonnen sinds de nederlaag van 1-0 tegen België op 29 juli van dit jaar.

Lisanne de Lange
Oranje speelde nog zonder Maria Verschoor. De vervangster van de op het laatste moment afgehaakte Lisanne de Lange was niet op tijd in Auckland. De Verenigde Staten zijn zaterdag de tweede tegenstander.