Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen op bezoek bij Geel-Wit in Haarlem

17 november 2017, 13.16 uur · Aangepast 17 november 2017, 19.49 uur
Door: · Foto: NH/Edward Dekker

HAARLEM Ooit speelde Geel-Wit'20, met de karakteristieke Sint Bavo-basiliek in de achtertuin, haar wedstrijden op een te smal veld. Met goedkeuring van de KNVB overigens. Inmiddels is dat verleden tijd. Sportclub met ballen laat het meetlint dus thuis en richt zich onder meer op de vraag: hoe katholiek is Geel-Wit anno 2017? Je hoort het zondagmiddag op de radio tussen 14.00 en 18.00 uur in NH Sport.

Iemand die die vraag kan beantwoorden, is ere-lid Ted Heemskerk. De voormalig keeper loopt al sinds mensenheugenis rond bij de club aan de Van Oosten de Bruijnstraat. John de Haas is een andere Geel-Witter die niet weg te denken valt. Behalve het onderhoud bij de club is hij ook verzorger bij het eerste elftal van trainer Rocco de Vos.

Talisman
Het eerste elftal van Geel-Wit speelt in de vijfde klasse C en treft zondag aanstaande het Amsterdamse WV-HEDW. Op basis van de ranglijst moet de winst wel bij de thuisclub blijven. Bovendien blijkt onze reizende reporter Dennis Nieuwenhuis een talisman. Alle clubs die hij dit seizoen bezocht, zijn nog ongeslagen. 

Mocht jouw sportclub (ook niet-voetbalclubs zijn van harte welkom) de punten dus ook hard nodig hebben, stuur een mailtje naar [email protected] Dennis komt graag een keer op zondagmiddag bij je langs. Het is alleen niet gratis... Op enig moment duikt Dennis de keuken in op zoek naar de beste snack die hij van een kritisch oordeel voorziet. Durf je de uitdaging aan? Wacht niet langer en mail!