Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met RKC Waalwijk - Telstar en FC Den Bosch - FC Volendam

17 november 2017, 12.45 uur · Aangepast 17 november 2017, 13.13 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

AMSTERDAM Telstar en FC Volendam hopen vrijdagavond in de Jupiler League de draad op te pakken waar ze die twee weken geleden noodgedwongen lieten liggen. Beide Noord-Hollandse clubs wonnen. Je kunt RKC Waalwijk - Telstar en FC Den Bosch - FC Volendam vanaf 19.00 uur live op de radio volgen in NH Sport.

Waar het winnen bij Telstar al langzamerhand begint te wennen, kon bij FC Volendam op 3 november dan eindelijk de vlag in top. Tegen Jong PSV boekte trainer Misha Salden zijn eerste zege in de competitie. Weliswaar mager (1-0) en niet genoeg om van de laatste plaats af te komen, maar het was een begin.

Lees ook: FC Volendam wint eindelijk

Lees ook: Scorende Henny Schilder: "Ik weet ook niet wat ik daar deed"

De zege op Jong PSV kwam wel op het goede moment. Het was het begin van de tweede periode. Salden wil bij de tweede wedstrijd voor die periode zo min mogelijk sleutelen aan zijn winnende team. Joey Veerman keert uiteraard terug in de basis. Hij was tegen de Eindhovense beloften geschorst. Nick Runderkamp begint daardoor op de bank. 

Lees ook: FC Volendam-trainer Misha Salden: "Wij hebben luxe keuzes"

Opvallend genoeg kwam FC Volendam de laatste seizoenen makkelijk tot scoren in Den Bosch. Of dat tegen de huidige nummer zes van de Jupiler League weer lukt, is een vraag die door Sjors Blaauw beantwoord wordt. Hij is de verslaggever in stadion De Vliert.

Telstar pakt eveneens de A2 naar Brabant. De bus neemt de afslag naar Waalwijk, waar de nummer achttien van de ranglijst RKC speelt. Telstar is in bloedvorm en is na vijf opeenvolgende zeges opgeklommen naar de vierde plaats.

Lees ook: Trainer Mike Snoei: "Telstar staat waar ze horen te staan"

Lees ook: Kijk van Martijn: "Telstar gaat over RKC heen walsen"

Het enthousiasme in de IJmond is groot na een periode van bijnaa tien jaar waarin aansprekende resultaten uitbleven. Hoe Telstar met die druk omgaat, merken we vanavond. Net als Salden heeft ook Snoei wat te kiezen. Zo raakt Shaquill Sno zijn basisplek kwijt en keert de weer fitte Mohamed Hamdaoui terug in het basisteam. International Gerson Rodriguez is na drie duels schorsing eveneens weer inzetbaar. De Luxemburger begint op de bank. Rob Wanst zit op de tribune; hij doet het verslag vanuit Waalwijk.

Uiteraard blikken we vanavond ook nog vooruit op de eredivisieduels NAC Breda - Ajax en Roda JC - AZ en draaien we lekkere muziek. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Je presentator is Edward Dekker.