Ga naar Content
Noord-Holland

Al tientallen geïnteresseerden voor Scheringa Museum

16 november 2017, 16.25 uur
Door: · Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

OPMEER Er zijn al tientallen geïnteresseerden in het nog niet afgebouwde Scheringa Museum in Opmeer sinds het weer in de verkoop staat. Dat vertelt Geert Klaver van Klaver Makelaardij tegen NH Nieuws.

In augustus werd bekend dat het museum opnieuw in de verkoop ging. Ondanks herhaalde pogingen was het nog niet gelukt om een functie te vinden voor het enorme gebouw van 10.000 m2. En dus is het nu mogelijk om het museum in delen te kopen of te huren. En dat heeft flink wat geïnteresseerden opgeleverd.

Lees ook: Scheringa Museum in delen verkocht en verhuurd

"Al tientallen mensen hebben zich gemeld. Voor kleinere stukken, maar ook partijen die interesse hebben in grotere stukken van het gebouw", vertelt Klaver. "Ik heb al enorm veel boeiende mensen ontmoet uit allerlei hoeken, maar het moet geen ratjetoe worden natuurlijk. We willen een belevingscentrum zijn, dus moet er ook regie komen die op de eenheid toeziet."

Binnen kijken
Maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek. Eigenlijk was het de bedoeling om in oktober al een evenement te organiseren om de mensen binnen te laten kijken. Dat wordt nu waarschijnlijk pas komend voorjaar. "We zijn in gesprek met de gemeente, en dat heeft tijd nodig. We willen heel graag ook de inwoners erbij betrekken en ze binnen laten kijken. Dat wil de gemeente ook. Dus daar zijn we druk mee bezig, en daar krijg ik ook veel energie van", aldus de makelaar.