Ga naar Content
Sport

Lisanne de Lange toch niet naar finale Hockey World League

16 november 2017, 11.44 uur · Aangepast 16 november 2017, 12.02 uur
Door: · Foto: Pro Shots

AMSTERDAM Hockeyster Lisanne de Lange van Laren komt toch niet in actie in Auckland in Nieuw-Zeeland tijdens de finaleronde van de Hockey World League. De Lange heeft mogelijk een hartafwijking. Maria Verschoor van Amsterdam wordt een dag voor aanvang van het toernooi ingevlogen als vervanger.

Lisanne de Lange was maandag juist naar Nieuw-Zeeland gevlogen als vervanger van de geblesseerde Eva de Goede (Amsterdam). Uit een reguliere medische keuring op 3 november voor alle spelers en speelsters van de nationale selecties bleek dat de Lange mogelijk een afwijking aan haar hart heeft. Een cardioloog adviseerde om een extra scan te maken.

Die extra CT-scan is in Nieuw-Zeeland gemaakt en daaruit bleek dat er meer onderzoek nodig is. Dus heeft bondscoach Alyson Annan besloten De Lange niet te laten spelen en Maria Verschoor op te roepen. De hockeybond wil geen enkel risico nemen met de speelsters, al is het nog lang niet zeker dat De Lange echt een hartafwijking heeft.

Maria Verschoor trainde in Nederland als reserve mee met de selectie van Oranje en voegt zich zo snel mogelijk bij de Nederlandse vrouwen in Auckland. Nederland speelt vrijdag de eerste wedstrijd in de finaleronde tegen gastland Nieuw-Zeeland.