Ga naar Content

Hoornse Selenay hit bij The Voice Turkije: "Laatste dagen als een roes voorbijgegaan"

HOORN Ze heeft de harten gestolen van Turkije: de 16-jarige Selenay Dagdelen uit Hoorn. De zangeres deed een paar dagen geleden nog mee aan de Turkse versie talentenshow The Voice en haalde de volgende ronde. Nu zit ze gewoon weer op school op het Copernicus.

"Het is heel raar om te beseffen dat ik nu weer in Nederland ben. De afgelopen vijf dagen zijn echt als een roes voorbijgegaan", vertelt Selenay. Vorig jaar deed ze nog mee aan The Voice Kids en haalde ze de finale. Haar auditie waarbij ze toen I Will Always Love You zong is op YouTube al 8,6 miljoen keer bekeken. 

'Tante heeft me opgegeven'
Daarom waagde ze ook maar een poging bij de volwassen editie van The Voice in Turkije. "Mijn tante belde me op en zei: "Je doet mee aan The Voice in Turkije! Ik dacht dat het een grap was, maar toen was het dus echt zo."

Lees ook: Hoornse Selenay (16) schittert op podium van The Voice in Turkije

Binnen een paar seconden draaide het eerst jurylid haar stoel voor Selenay, niet veel later volgden de andere drie coaches en dus mag ze door naar de volgende ronde van de talentenjacht. Op social media stromen de reacties nog steeds binnen. "M'n telefoon kon ik na de auditie niet eens meer aanraken. Zoveel reacties kreeg ik, gelukkig vooral positief." Met name op Instagram krijgt ze veel lof vanuit Turkije. Zo schrijft iemand dat hij verliefd is op haar stem.

Winnen
Nu is het dus op naar de volgende ronde: The Battles, waarin ze het op moet nemen in een 'zanggevecht' met een andere kandidaat. Die muzikale tweestrijd wordt pas over enkele weken opgenomen, dus zal Selenay in de tussentijd 'gewoon' naar school gaan.

Haar vriendinnen zijn enorm trots. "Ik vind het heel vet wat ze doet, echt geweldig", vertelt Nicole. Julia vult aan: "Ze is echt niks veranderd. Dat vind ik heel knap. Want ondanks alle volgers en fame, is ze nog precies dezelfde." Sophie weet wel hoever Selenay het gaat schoppen. "Ik weet zeker dat ze gaat winnen."

Dat wil Selenay natuurlijk ook, al blijft haar focus ook op school liggen. "Ik zit nu in VWO5 en wil m'n diploma halen. Dus ik blijf gewoon m'n huiswerk hier maken", vertelt ze lachend.  

Foto: Maarten Edelenbosch / NH Nieuws