Ga naar Content
Sport

Amsterdammer Pieter Mulders na dit seizoen weg als trainer van Rijnsburgse Boys

15 november 2017, 16.16 uur · Aangepast 15 november 2017, 22.40 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Wouter Dill

RIJNSBURG Amsterdammer Pieter Mulders moet aan het eind van dit seizoen weg bij Rijnsburgse Boys. Dat meldt de club op hun site. Mulders is aan zijn tweede seizoen bezig in de Bollenstreek en bracht de club afgelopen seizoen terug op het hoogste amateurniveau. "

Het bestuur van Rijnsburgse Boys heeft besloten om het contract van hoofdtrainer Pieter Mulders, dat tot 30 juni 2018 loopt, niet te verlengen. “We hebben het besluit dinsdagavond aan de trainer bekendgemaakt, waarna de staf en de spelersgroep zijn geïnformeerd. Het bestuur is Pieter zeer erkentelijk voor zijn bijdrage om geelzwart naar de tweede divisie te loodsen en heeft er alle vertrouwen in dat hij met zijn passie, tomeloze energie, gedrevenheid en ambitie aan het einde van het seizoen Rijnsburgse Boys op een mooie positie ergens in het linkerrijtje van de tweede divisie weet te brengen", zegt bestuurslid voetbaltechnische zaken Gerrit Paauw.

Mulders zag het besluit van het bestuur niet aankomen. "Ze willen een ander soort trainer en dat is hun goed recht, toch was ik enorm verbaast over de mededeling. Ik ben zeker teleurgesteld daardoor", laat Mudlers weten. "We zijn met de club een weg ingewandeld en dan is een periode van twee jaar, zeker met de prestaties die we gemaakt hebben, te kort." Ook de spelersgroep was volgens Mulders verbaasd over het plotselinge besluit. "Die waren ook niet happy, laat ik het daarop houden."

Gepromoveerd naar tweede divisie
De 51-jarige Mulders trad op 1 juli 2016 aan als hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys. In november 2016 werd het eenjarige contract nog met een jaar verlengd tot 30 juni 2018. Onder leiding van Pieter Mulders promoveerde Rijnsburgse Boys in mei 2017 via de nacompetitie naar de tweede divisie. Pieter Mulders volgde Niek Oosterlee op, die zeven jaar hoofdtrainer was van Rijnsburgse Boys. Voordat Pieter Mulders naar Rijnsburg, kwam, was hij zes jaar trainer van Koninklijke HFC, met welke vereniging hij doorgroeide van de eerste klasse naar de tweede divisie.

Nieuwe club 
Het bestuur gaat op zoek naar een geschikte opvolger die het succes van Pieter Mulders verder kan uitbouwen. Zodra hierover meer duidelijkheid is, wordt dit bekendgemaakt. Door het besluit relatief vroeg in het seizoen bekend te maken, geeft de vereniging Mulders de gelegenheid een mooie, nieuwe club te vinden, passend bij zijn ambities. "Ik wil volgend jaar gewoon weer langs de velden staan. Ik wil zeker niet bij mijn vrouw op de bank zitten, die heeft al twee kinderen om voor te zorgen", grapt Mulders.