Yoeri Havik derde na eerste dag Zesdaagse van Gent

ZAANDAM - GENT Baanwielrenner Yoeri Havik staat na dag één van de Zesdaagse van Gent derde. Havik won met koppelmaat Wim Stroetinga de eerste koppelkoers. De koppelmaat van Roy Pieters won twee onderdelen.

De Belgen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw maakte hun favoriete rol op de eerste dag waar. Het koppel won dinsdagavond meteen het eerste onderdeel: de Puntenkoers. Bij de tweede serie van de Puntenkoers werd Jonas Rickaert tweede. Hij vormt een koppel met Noord-Hollander Roy Pieters. De Belg Rickaert won later op de avond de Supersprint en de Scratch.

Havik pakt ronde
Yoeri Havik liet zijn goede vorm zien. Samen met Wim Stroetinga won hij de eerste Ploegkoers. Dat deed het koppel met een ronde voorsprong. Ook het koppel De Ketele/De Pauw en De Vylder/Ghys pakte een ronde. De onderdelen voor de Ploegkoers, de Ploegafvalling en de Baanronde, werd Havik/Stroetinga beide keren derde achter De Ketele/De Pauw. 

Lees ook: Baanwielrenners Havik en Pieters presteren goed in Londen

Derde na dag één
De Ketele/De Pauw staan na de eerste dag aan de leiding met 77 punten. De duo wordt gevolgd door de Franse Morgen Kneisky en Benjamin Thomas met 66 punten. Havik/Stroetinga volgen met 54 punten. De eerste vier kooppels staan in dezelfde ronde. De rest op achterstand. Roy Pieters staat op een achtste plaats op twee ronde. 

De Zesdaagse van Gent duurt tot en met zondag 19 november. 

 

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws