Reconstructie in Amsterdamse woning na moord op Italiaans maffialid

AMSTERDAM - (AT5) De Dongestraat in Amsterdam is vanochtend afgezet voor een reconstructie in het onderzoek naar de moord op een Italiaanse crimineel. De 44-jarige man werd in oktober dood gevonden in een auto in Amsterdam.

Het slachtoffer, volgens Italiaanse media de uit Foggia afkomstige Saverio Tucci, is mogelijk in een woning in de Dongestraat vermoord. Het Openbaar Ministerie houdt daarom een reconstructie. 

Lees ook: Lichaam in auto Amsterdam West blijkt van maffialid

Het OM hoopt zo meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de dood van de Italiaan. In het onderzoek werden op 12 oktober al drie mannen aangehouden, één van het zit nog altijd vast. De andere twee zijn nog steeds verdachten in de zaak. 

Het Engelengezicht
Italiaanse media, waaronder het gerenommeerde La Repubblica, schrijven dat Tucci ook wel bekend stond als 'het Engelengezicht', vanwege zijn felblauwe ogen. Hij zou eerder veroordeeld zijn voor drugshandel.

Het medium schrijft ook dat Tucci in 2012 een moordaanslag overleefde toen er in de Italiaanse stad Manfredonia van dichtbij op hem geschoten werd.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws