Brandpunt-journalist die werkte aan reportage opgepakt in Griekenland

HILVERSUM - De Nederlandse journalist Sakir Khader is vandaag door de Griekse politie opgepakt bij de Grieks-Turkse grens. Hij zit momenteel nog steeds vast.

Volgens een woordvoerder van de KRO-NCRV werkte de Brandpunt-redacteur Khader aan een reportage over immigranten. Volgens de zegsvrouw is Khader opgepakt ondanks het feit dat hij een Nederlands paspoort bij zich had en twee Nederlandse perskaarten. De Griekse politie geloofde niet dat hij een Nederlandse journalist is.

Militair gebied
De journalist bevond zich met een groep Syrische vluchtelingen die naar Europa wilde, op de Griekse oever van de grensrivier tussen Griekenland en Turkije. Rond 10.00 uur werd de groep aangehouden door de Griekse politie. Volgens de zegsvrouw omdat de rivier militair gebied zou zijn.

De Nederlandse ambassade in Athene probeert contact te leggen met de Griekse autoriteiten om te achterhalen wat er aan de hand is, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Volgens hem zit de man vast in afwachting van een besluit van de aanklager in het land. Als het nodig en gewenst is zal de man consulaire hulp krijgen. Buitenlandse Zaken staat in contact met Brandpunt over de zaak.

De actualiteitenrubriek filmde vorige maand in hetzelfde gebied. 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws