Trotse Jahanbakhsh scoort namens Iran in Nederland

NIJMEGEN - Alireza Jahanbakhsh speelde maandagmiddag een bijzondere interland. De international van Iran voetbalde voor zijn land tegen Venezuela in het Goffertstadion van NEC in Nijmegen. De Iraanse ploeg won het duel met 1-0 en dat doelpunt kwam op naam van Jahanbakhsh. "Ik ben erg blij."

Ondanks de zware aardbeving in Iran ging de oefeninterland door. Vooraf aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. Ook droegen de Iraanse spelers rouwbanden.

Normaal gesproken reist Alireza Jahanbakhsh de halve wereld rond tijdens interlandperiodes. Deze keer viel dat reuze mee. De rechtsbuiten speelde vorige week een interland in Oostenrijk tegen Panama en maandagmiddag dus in Nijmegen. De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz bereidt zich voor op het WK in Rusland. Venezuela is dan een leerzame tegenstander, omdat de Iraanse ploeg deze zomer het misschien ook wel moet opnemen tegen Zuid-Amerikaanse teams.

 

 

Vrijdag een uitgebreide reportage van Alireza Jahanbakhsh als international van Iran in AZ TV op NH. En zondag speelt hij weer voor AZ in Kerkrade tegen Roda JC. Dit duel is live te volgen op de radio in NH Sport.

Meer over dit onderwerp:
AZ alireza jahanbakhsh iran
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws