'Nieuwbouw op locatie oude bowling Egmond wordt te hoog'

EGMOND AAN ZEE - De bouwhoogte van een appartementencomplex in Egmond aan Zee zorgt voor vraagtekens bij buurtbewoners. De nieuwbouw op de plek van de vroegere bowling in het dorp, wordt volgens een aantal inwoners hoger dan mag.

Zo blij als Sjef Kenniphaas en Rita Koppedraaijer waren in maart dit jaar toen de vervallen bowling eindelijk gesloopt werd, zo verbaasd zijn ze als ze zien wat er op die plek verrijst. Beide Egmonders zorgden ervoor dat de zogenoemde 'puist van Egmond' na 23 jaar tegen de vlakte ging. Maar volgens hen klopt er nu iets niet met de nieuwbouw op die plek.

 "We zijn hartstikke blij dat er iets nieuws en moois gebouwd wordt op deze plek, maar je moet je wel aan de bouwtekening houden", vindt Rita. "Je hoeft geen wiskunde te hebben gestudeerd om te zien dat de maatvoering niet klopt", vult Sjef aan. Zij vrezen dat het restaurant met 4 bovenliggende appartementen hoger wordt dan is afgesproken.

Lees ook: Bowling eindelijk gesloopt: "Schandalig dat het zolang duurde"

Sjef: "We zijn benieuwd met welke bouwtekening zij bouwen. In vergelijking met de vergunde tekening die wij hebben, is duidelijk te zien dat het hoger wordt dan geschetst. Het wordt al één meter twintig hoger door nieuwe bouwregels, maar volgens ons komt daar nog anderhalve meter bij."

"In Egmond hebben wij jaren geleden afgesproken dat er niet hoger gebouwd gaat worden dan er nu staat", legt Rita uit. "Voor deze locatie kwamen ze ooit met plannen tot wel dertig meter. Dat hebben wij als dorp tegen kunnen houden. Afgesproken is dat het maar ietsjes hoger zou worden dan de aanpalende Kennedyflat."

Conform vergunning
In een reactie laat de gemeente aan NH Nieuws weten dat het gebouw niet hoger dan is toegestaan en dat er wordt gebouwd conform de vergunning. "De bouw wordt wekelijks gecontroleerd", stelt voorlichter Maaike Jordens. "Het complex wordt niet hoger dan 20,3 meter". Dat er mogelijk verwarring ontstaat over de bouwhoogte is volgens de voorlichter te wijten aan het verschil tussen realiteit en impressies.

Sjef: "Als ik thuis een schuurtje bouw dat tien centimeter hoger is dan de vergunning, dan moet ik het afbreken". Rita: "Wij wensen geen hoogbouw. Niet hoger dan de bestaande bouw. Dat is de afspraak."

 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland egmond aan zee
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws