Henk helpt Harry na radio-oproep met zoektocht naar dierbare ring

WIJDEWORMER - Na een dag klussen in de tuin kreeg Harry Wijnstra de schrik van zijn leven: hij was zijn ring verloren. 59 jaar geleden kreeg hij de dierbare ring van zijn vader. In de ring stond nog een inscriptie van zijn moeder die overleed toen Harry 4 jaar oud was.

Henk Dal hoorde het verhaal bij June op NH Radio en besloot onmiddelijk om Harry te helpen. Gewapend met een metaaldetector trok Harry naar Wijdewormer en ploegde hij samen met Henk de tuin om. Er werd overal gezocht onder de tegels, in het bollenveldje en in het water naast de tuin.

Er werd veel gevonden: een wasknijper, een schroef, muntjes maar geen ring. Elke keer als de metaal detector zijn hoge piepjes gaf, was er weer hoop. Maar na twee en een half uur zoeken gaven de mannen het op. 

Terwijl Henk richting de auto loopt gaat hij nog een keer met zijn detector achteloos over een omgewoeld stukje aarde. Een hoge piep is te horen. De grond wordt nog een keer omgeploegd, voor de zekerheid. En daar ligt de ring. De tranen stromen over de wangen van Harry. "Ik ga er goed op passen en nooit meer omdoen als ik buiten werk". 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws