Vier Noord-Hollandse handbalsters zeker van WK

AMSTERDAM - ARNHEM De handbalselectie voor het WK in december in Duitsland kent vier Noord-Hollandse speelsters. Veertien handbalsters zijn al zeker van deelname. Bondscoach Helle Thomsen heeft een selectie samengesteld met daarin de bekende namen. Na een trainingsstage op Papendal komen daar nog twee speelsters bij uit een groep van negen.

De stage begint op 21 november. Onderdeel is de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Italië op 23 november in Eindhoven. De handbalsters van Oranje beginnen het WK op 2 december in Leipzig tegen Aziatische kampioen Zuid-Korea. Het Nederlands vrouwenteam eindigde vorig jaar op het EK als tweede en het jaar daarvoor behaalde de ploeg historisch zilver op het WK.

De selectie
De speelsters die zeker zijn van selectie zorgden al eerder voor die successen: Tess Wester uit Heerhugowaard, Debbie Bont uit Volendam, Nycke Groot uit Alkmaar, Jessy Kramer uit Zijdewind, Jasmina Jankovic, Angela Steenbakkers, Martine Smeets, Yvette Broch, Danick Snelder, Angela Malestein, Laura van der Heijden, Lois Abbingh, Estavana Polman en Kelly Dulfer.

Bij de selectie zit dus ook Estavana Polman, die in juni beviel van een dochter. Thomsen nam eveneens Nycke Groot vast op. Hoewel de belangrijke opbouwspeelster kampt met een dijbeenblessure, rekent de Deense bondscoach erop dat Groot tijdig fit is.

Maura Visser ontbreekt in de selectie omdat ze zwanger is en Sanne van Olphen is vooralsnog te geblesseerd om al zeker te zijn van een plek in de WK-ploeg. Angela Steenbakkers zit voor het eerst bij de definitieve selectie.

Kanshebbers
Uit een groep van negen speelsters die deelnemen aan de trainingsstage worden er nog twee aan de selectie toegevoegd. Die groep bestaat uit de Amsterdamse Michelle Goos, Dione Housheer van VOC, Delaila Amega uit Heerhugowaard, de Hoofddorpse Merel Freriks, Lynn Knippenborg, Kelley Vollebregt, Charris Rozemalen, Rinka Duijndam en Inger Smits.

Meer over dit onderwerp:
Handbal overige
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws