Noodschool Driespan Enkhuizen na brand feestelijk geopend

ENKHUIZEN - Een maand na de verwoestende brand bij basisschool Het Driespan in Enkhuizen zitten alle kinderen weer in hetzelfde gebouw Vanochtend werd de noodlocatie feestelijk geopend.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de tijdelijke school er al na de herfstvakantie zou staan. Maar de zachte grond zorgde voor problemen. Een deel van de leerlingen moest daarom uitwijken naar middelbare school RSG. In tussentijd werd er hard gewerkt. Inmiddels staat het noodgebouw er, voorzien van onder meer tien leslokalen. "Het is echt een volwaardig gebouw", vertelt directeur Wilco Dam aan NH Nieuws. "Op 13 november 1981 werd de oude school ooit geopend, en nu dus deze school op exact dezelfde datum, dat is toch wel bijzonder. Al hoop ik niet dat het een cyclus gaat worden."

Lees ook: Oorzaak brand basisschool Het Driespan blijft onbekend

Vandaag gingen de leerlingen van Het Driespan voor het eerst sinds de brand weer met z'n allen naar dezelfde school, en dat moest feestelijk gebeuren. Dus werden er ballonnen opgehangen en werd een lint doorgeknipt door de jongste leerling Ruben Verbeek (4 jaar) en de oudste leerling Grace Soellaart.

Lees ook: Leerlingen afgebrande school Enkhuizen komen bijeen: "Het is een raar gevoel"

Het gaat nog wel even duren voordat de school defintief wordt herbouwd. Eerder werd al duidelijk dat het nog wel anderhalf tot twee jaar gaat duren. Ondertussen zijn de kinderen blij dat ze weer bij elkaar zitten. "Dat is toch leuker, en zie ik ook al m'n vrienden weer", vertelt een jongetje uit groep 5. Een klasgenootje vult aan: "Ik vind het jammer dat we niet meer naar de oude school kunnen, en het is wel raar om er nu langs te lopen als we naar dit gebouw gaan."

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws