Dronken man twee keer in één nacht aangehouden door politie

AMSTERDAM - (AT5) Een dronken man is vannacht twee keer aangehouden door de Amsterdamse politie. De eerste keer reed hij slingerend over straat en besloot de politie hem aan de kant te zetten.

Dat bleek al een uitdaging: de man negeerde in eerste instantie het stopteken. Toen hij toch zijn auto aan de kant zette, was het vrij snel duidelijk dat hij onder invloed was, en dus hielf de politie hem aan. Dat schrijft de politie in een bericht op Facebook.

Speciaal busje nodig
Hij was behoorlijk agressief en verzette zich bij die aanhouding. Hij kon daarom ook niet met een normale politieauto naar het bureau worden gebracht. Daarop besloot de politie een speciale bus te laten komen om de man af te voeren.

Op het bureau wilde hij niet meewerken aan de onderzoeken. Wat zijn alcoholpromillage was, is dan ook onbekend. Volgens het Facebookbericht krijgt hij daarom de maximale straf. Dat is een boete van 4.500 euro, of een gevangenisstraf van drie maanden. Daar kan hij ook nog een rijontzegging van vijf jaar bovenop krijgen.

Lokaalvredebreuk
Nadat de politie hem dat had verteld, mocht hij hij naar huis, maar hij weigerde het pand te verlaten. De politie heeft hem daarom opnieuw aangehouden voor lokaalvredebreuk, waardoor hij weer vastzit.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws