Matthijs Büchli wint keirin bij wereldbeker Manchester

SANTPOORT - MANCHESTER De schuiver die Matthijs Büchli zaterdag maakte op de sprint heeft hem er niet van weerhouden om zondag bij de wereldbeker baanwielrennen in Manchester goud te veroveren op de keirin. De winnaar van olympisch zilver op dit onderdeel was in de finale net iets sneller dan de Oekraïner Andrei Vinokourov. Het brons was voor de Spanjaard Juan Peralta.

Een dag eerder was Büchli in de halve finale van het sprinttoernooi nog hard ten val gekomen. De geboren Santpoorter, die uitkomt voor BEAT Cycling Club, zat onder de schaafwonden en liet de wedstrijd om het brons schieten.

Lees ook: Büchli hard onderuit op sprint in Manchester

"Dit is bizar"
Büchli hield zondag door zijn val geen rekening met goud. "Dit is bizar. Ik had dit nooit verwacht. Zaterdag deed het heel veel pijn. Zondagochtend had ik er nog geen vertrouwen in. Ik wilde de eerste rit gebruiken om te kijken hoe het ging. Ik reed zonder tactiek en volledig op de automatische piloot. De eerste ronde en de finale gingen gewoon heel erg goed en vooral heel erg hard. Blijkbaar maakt zo'n val niet zo veel uit als je in vorm bent."

Ongelooflijk
Coach Tim Veldt was vol lof. "Dit is ongelooflijk, na zo'n val als op zaterdag. Matthijs bewijst hier weer hoe ontzettend sterk hij is."

Theo Bos eindigde zondag als vierde op de kilometer tijdrit. De 34-jarige baanwielrenner zette in de finale 1.01,610 neer en gaf daarmee iets meer dan anderhalve seconden toe op de Australiër Matthew Glaetzer.

Meer over dit onderwerp:
baanwielrennen matthijs büchli overige
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws