Ga naar Content

11-jarige kippenboer uit Twisk: "Leuk dat ik eigen baas ben"

TWISK Finn van der Eijk is pas 11 jaar oud en nu al kippenboer. Zijn ouders zijn eigenaar van zorgboerderij Eijkenhoeve en dat is de plek waar hij is begonnen met de verzorging van 10 kippen. Inmiddels zijn dat er 60 geworden. De eieren die deze kippen leggen, verkoopt hij al op verschillende plekken in West-Friesland.

Finn is dol op z'n kippen, maar kwam er al gauw achter dat er ook geld mee te verdienen valt. En dat gaat 'm volgens zijn vader, Marcel van der Eijk, goed af. "Hij is een goede handelaar en onderhandelaar. Misschien is hij zelfs wel beter dan ik."

De 11-jarige runt zijn hele zaakje zelf, van verzorging van de dieren tot het uitrekenen van de kostprijs van de eieren. "Ik vind het gewoon leuk dat ik eigen baas ben en mijn eigen kippen heb."

'Ik heb er verstand van'
Hij droomt al wel over een eigen boerderij later, maar hij durft nog niet te zeggen of hij kippen of koeien gaat houden. "Ik denk dat ik er wel verstand van heb, want als er een kip ziek is, dan zie ik dat meteen. Maar dat zie ik ook bij koeien."

Volgens zijn vader heeft hij gevoel voor het boerenbedrijf: "Hij ziet nu al hoe het werkt en ik vind het echt knap op zijn leeftijd."

Foto: NH / Marieke Pijlman