Ajax-vrouwen weer aan kop van de eredivisie

12 november 2017, 17.36 uur · Aangepast 12 november 2017, 19.41 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

AMSTERDAM De vrouwen van Ajax hebben de eerste plek van de eredivisie weer ingenomen. De 2-1 winst op sc Heerenveen volstond daarvoor. De doelpunten van Ajax werden gemaakt door Marjolijn van den Bighelaar (foto) en Davina Philtjens.

De Ajax-vrouwen namen na een kleine twintig minuten spelen een voorsprong toen Marjolijn van den Bighelaar de bal binnen kopte.

Rode kaart Heerenveen
De tweede helft was twee minuten oud toen Heerenveen met tien man kwam te staan. Chantal Schouwstra kreeg een rode kaart voor het onderuithalen van de doorgebroken Toni Payne. Het overtal betaalde zich ruim tien minuten later uit toen Davina Philtjens de 2-0 aan liet tekenen.

Aansluittreffer
Toch slaagde Heerenveen er met tien speelsters in om de spanning terug te brengen. Keepster Lize Kop leverde na ruim een uur spelen de bal zomaar in bij Fenna Kalma, die Dana Philippo in de gelegenheid stelde om de 2-1 in het lege doel te schuiven.

Ajax staat nu met 17 punten uit zeven wedstrijden op de eerste plak van de eredivisie. FC Twente heeft ook 17 punten, maar een wedstrijd meer gespeeld.

Opstelling Ajax: Kop, Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Van Lunteren, Kaagman (89. De Sanders), Oudemast (71. Folkertsma), Van den Bighelaar, Payne (75. Bakker)

Opstelling Heerenveen: Venema; Meijerink, Verleg, Schouwstra, Douma; Hoekstra, v.d.Heuvel, Strik; Philippo, Kalma, Schra