Ga naar Content

Hoornse Selenay (16) schittert op podium van The Voice in Turkije

HOORN Ze is koud een paar dagen terug uit Turkije en wordt nu overspoeld met reacties op haar optreden in de Turkse versie van The Voice. De 16-jarige Selenay Dagdelen zong gisteravond op de Turkse televisie de sterren van de hemel.

Selenay, die eerder al in de finale stond van de Nederlandse The Voice Kids, was stiekem door haar tante opgegeven voor de Turkse variant van de talentenjacht. Haar tante had echter het verkeerde telefoonnummer doorgegeven, waarna de familie niets meer hoorde. Tot twee weken geleden. 

"Op woensdag werd ik gebeld en uitgenodigd om in het programma auditie te komen doen", vertelt Selenay enthousiast aan NH Nieuws. "De zondag erna zijn we erheen gevlogen." School vond het geen probleem dat de vwo-scholiere een paar dagen miste. "Zolang ik goede cijfers haal, staan ze achter me. Volgens mij is mijn leraar een van mijn grootste fans."

De dagen erna waren gevuld met audities en optredens. "Het was best intimiderend, omdat ik meedeed aan de volwassen versie. Het was wel wat anders dan The Voice Kids in Nederland. Gelukkig had ik het allemaal al eens meegemaakt, dus ik was enigszins voorbereid. Maar ik heb heel sterke concurrentie."

Video #173689

Roodgloeiend
Gisteravond keek Selenay met vrienden en familie naar de uitzending. En mocht ze door naar de battles. Sindsdien staat haar telefoon roodgloeiend van alle complimenten die ze krijgt. Maar ze blijft er bescheiden onder. "Het is allemaal heel leuk, maar als het allemaal achter de rug is, ben ik gewoon weer de gewone Selenay. Verder leid ik een gewoon tienerleven en moet ik ook gewoon naar school en werken." 

Over twee of drie weken gaat Selenay terug naar Turkije voor de battles. 

Foto: Privéfoto