Hockeysters met goed gevoel naar finale HWL

AMSTERDAM - MELBOURNE De Nederlandse hockeysters hebben de finale van het vierlandentoernooi in Melbourne met 5-0 gewonnen van Japan. Het team van bondscoach Alyson Annan was zondag veel sterker en boekte de tweede zege op de Japanse hockeysters. Eerder in het toernooi had Oranje Japan ook al met 6-1 verslagen.

De Europees kampioen van dit jaar bereidt zich in Australië voor op de finale van de Hockey World League in het Nieuw-Zeelandse Auckland, die op 17 november begint.

Jonker opent score
Het duurde tot vlak voor rust voordat de hockeysters de score openden. Kelly Jonker (foto) tipte een pass voorbij de Japanse keepster. Lidewij Welten zorgde in het derde kwart voor de 2-0 en Malou Pheninckx maakte de 3-0. In het laatste kwart scoorde Marloes Keetels uit een strafcorner en maakte Jonker haar tweede van de dag.

De Goede geblesseerd
Bij Oranje ontbrak Eva de Goede. De 28-jarige hockeyster was afgelopen donderdag uitgevallen met een rugblessure en had rust gekregen van Annan. De bondscoach gaf ook Keetels en Caia van Maasakker rust door ze maar een gedeelte van de wedstrijd te laten spelen.

Meer over dit onderwerp:
Hockey overige
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws