Ga naar Content

VIDEO: Arrestatieteam valt Haarlemse woning binnen na nachtelijke schietpartij

HAARLEM De politie in Haarlem is een onderzoek gestart naar een schietpartij van vannacht. Daarbij is een gewonde gevallen en zijn vier mensen aangehouden.

Nadat een gewonde man zich vanochtend in het ziekenhuis meldde met een schotwond, heeft de politie een onderzoek opgestart. Dat leidde naar een woning op de hoek van de Timorstraat en de Borskistraat.

Daar bleken meerdere mensen aanwezig. Agenten verzochten hen naar buiten te komen, maar toen dat niet snel genoeg gebeurde, viel een arrestatieteam de woning binnen. 

De politie heeft vier verdachten gearresteerd. In de woning is het onderzoek nog bezig. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De toedracht van de schietpartij en de rol van de betrokkenen wordt nog onderzocht. De gewonde verkeert niet in levensgevaar, aldus de politie.

Ooggetuige
Iona van Helfteren van Bloemenboetiek Iona zegt tegen NH Nieuws dat de schrik er goed inzit. Volgens haar is het vaker onrustig rond de woning. "Het komt geregeld voor dat ik naar mijn winkel loop en dat de boel dan is afgezet. Dit gaat dan vaak om kleine dingen", aldus van Helfteren.