Ga naar Content
Sport

Hakim Ziyech naar het WK met Marokko

12 november 2017, 00.00 uur · Aangepast 12 november 2017, 00.10 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

ABIDJAN Hakim Ziyech gaat komende zomer naar het WK in Rusland. Marokko won zaterdag in Abidjan de laatste groepswedstrijd van Ivoorkust met 2-0 door treffers van Nabil Dirar en Medhi Benatia en eindigde als winnaar in groep C. Voor Marokko is het de eerste keer sinds de deelname aan het WK van 1998 dat het land meedoet aan de eindronde van het WK.

Bij Marokko stonden Ajacied Hakim Ziyech en Feyenoorder Karim E Ahmadi in de basis. Ook de Marokkaanse Nederlanders Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa hadden eveneens een basisplaats gekregen van de Franse bondscoach Hervé Renard. Sofyan Amrabat maakte zijn debuut voor Marokko. De 21-jarige speler van Feyenoord verving Ziyech in de 82e minuut.

Nadat aanvoerder Gervinho van Ivoorkust een grote kans had gemist, schoot Dirar Marokko in de 25e minuut op voorsprong. Zijn voorzet van rechts werd gemist door spits Khalid Boutaïb, maar doelman Sylvain Gbohouo wist de bal ook niet te stoppen. Vijf minuten later werd het zelfs 0-2. Aanvoerder Benatia van de Marokkanen tikte de bal binnen uit een corner.

Ivoorkust kreeg in de tweede helft enkele goede kansen op de aansluitingstreffer. Vooral Seydou Doumbia schoot een keer van dichtbij hoog over. Maar de ploeg van de Belgische bondscoach Marc Wilmots wist het niet meer spannend te maken.

Lees ook: Amsterdamse Marokkanen uitzinnig na WK-kwalificatie: 'Mocro's zijn leip geworden'

Marokko deed in 1998 in Frankrijk voor het laatst mee aan het WK. Dat was de derde deelname voor het Noord-Afrikaanse land. Ivoorkust was aanwezig op de laatste drie WK's van 2006, 2010 en 2014, maar ontbreekt nu bij de eindronde in Rusland.