Samenvatting: Korfballers KZ laten PKC na rust ontsnappen

KOOG ZAANDIJK De korfballers van Koog Zaandijk waren zaterdagavond bij de opening van het zaalseizoen dichtbij een sensatie. Na een aarzelend begin denderde Koog Zaandijk in de eerste helft over topfavoriet PKC heen. De marge van zes punten halverwege (14-8) bleek niet voldoende voor de winst. De Papendrechters stelden na rust orde op zaken en wonnen met 20-19.

Bij KZ is Wim Bakker terug als coach en heeft een aantal belangrijke spelers afscheid genomen. Internationals Tim Bakker, Erik de Vries, Rick Voorneveld en Roxanna Detering zijn gestopt. Met diverse jonge spelers wil KZ de komende jaren weer werken aan een terugkeer naar de top. PKC is al jaren een topploeg. Het team van Detlef Elewout won vorig seizoen alle wedstrijden in de korfballeague, maar werd in de play-offs uitgeschakeld voor de finale door Blauw-Wit.

Jordi Pasma
In de beginfase van de wedstrijd nam PKC steeds een kleine voorsprong, maar vanaf 6-6 nam KZ het voortouw. Onder aanvoering van Jordi Pasma liep de ploeg uit naar een 14-8 voorsprong bij de rust. Pasma eindigde de wedstrijd als topscorer met zeven doelpunten.

Waar in de eerste helft de schoten wel door de korf wilden, lukte dat in de tweede helft niet meer. Ook bij de rebounds bleef KZ achter. PKC kon daardoor snel dichterbij komen. Bij 16-16 was de stand weer gelijk. Toch bleef het tot het einde spannend. Cruciaal was de gemiste vrije worp van Pasma bij een 18-19 stand. Weliswaar werd het daarna alsnog gelijk, maar in de slotseconden bezorgde Richard Kunst zijn ploeg de winst.

"We vallen stil onder de druk"
"Zuur", verwoordde Bakker het verlies van zijn ploeg. "Ik denk dat we stil vallen onder de druk. Je moet een bepaalde nuchterheid houden." Pasma baalde misschien wel het meeste vanwege zijn gemiste strafworp in de laatste minuut. "Ik nam hem als altijd, maar hij kan wel eens misgaan. Dan wil je wel even ergens anders zijn, ja. Je weet dat het dan voorbij is. Je verliest eigenlijk twee punten."

Morgen zie je een samenvatting van KZ - PKC op onze website en om 17.14 uur op tv.