Ga naar Content

Handtekeningenactie tegen stankoverlast Middenmeer: "Ik slaap met zeep onder mijn kussen tegen de geur"

MEDEMBLIK Omwonenden van vuilstortbedrijf HVC in Middenmeer zijn de stankoverlast die optreedt bij een westenwind helemaal zat. Vanavond verzamelden ze handtekeningen om de stank tegen te gaan.

"Het doel is om veel handtekeningen op te halen om ervoor te zorgen dat HVC eens erkent dat de stank bij hun vandaan komt en dat ze er eindelijk iets aan gaan veranderen", vertelt Siem Zeilemaker. Hij organiseert samen met buurtbewoners Margreet Schermer en Jack Brakeboer de handtekeningenactie. 

Frustratie
De bewoners zijn gefrustreerd. Ze zijn ervan overtuigd dat de stank door het afvalscheidingsbedrijf HVC komt. Maar in een reactie het bedrijf echter weten dat uit eigen onderzoek blijkt dat de stank niet van het bedrijf zelf afkomt. Onbegrijpelijk, vinden de bewoners. "Ik slaap met een stuk zeep onder mijn kussen om de stank weg te houden", vertelt een omwonende. "Het gaat HVC alleen maar om geld en ze denken niet aan de bewoners", vertelt een ander. 

Lees ook: Omwonenden klagen over stankoverlast afvalbedrijf Middenmeer: "Ik word er wakker van"

Door alle klachten en heeft HVC beloofd om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de stank, maar dat is voor de bewoners niet genoeg. Daarom gaan de initiatiefnemers en vrijwilligers zo veel mogelijk handtekeningen ophalen.