Ga naar Content
Noord-Holland

Bewoners Weesp mogen zelf fusiepartner kiezen

9 november 2017, 22.08 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

WEESP Er komt een referendum over de fusiepartner van Weesp. Dit besloot de gemeenteraad vanavond tijdens de raadsvergadering in de Grote Kerk.

De raadsvergadering vond speciaal plaats in de Grote Kerk en werd massaal bijgewoond door inwoners van Weesp. Negen mensen hebben het woord genomen en de raad toegesproken met hun mening over de fusiepartner of het referendum.

Lees ook: Weesp krijgt referendum over gemeentefusie na handtekeningenactie inwoners 

In totaal heeft het Comité Zelfstandig Weesp 475 handtekeningen opgehaald voor een referendum, waar er minstens 466 waren vereist. Nu was het aan de gemeente te beslissen over het referendum. Na een lange discussie besloot de raad om het referendum door te laten gaan.

"Maar het is een rommeltje", zegt Lars Boom van de Weesper Stads Partij. Daarmee doelt hij op de verschillende gedachten over de vraagstelling van het referendum. Wordt het een keuze tussen Amsterdam en Gooise Meren of komt er een derde optie bij: geen van beide. Dit zou het comité graag zien, maar de raad ziet deze optie niet zitten. Zelfstandig blijven kan namelijk niet, Weesp moet fuseren. 

Het referendum wordt naar alle waarschijnlijkheid gehouden op 21 maart 2018, tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezingen.