Ga naar Content

NH Onderneemt: in Kattenhotel Floortje zijn alle katten welkom

VOGELENZANG Vera Alkemade uit Vogelenzang heeft kortgeleden een kattenhotel geopend. In het hotel is ruimte voor ongeveer twintig katten. De dieren kunnen er spelen, klimmen en slapen. Vera zorgt voor de katten terwijl hun baasjes op vakantie zijn, naar het ziekenhuis moeten of in een verbouwing zitten.

Alkemade is altijd al gek geweest van de dieren. "Ik ben echt een kattenmens", zegt Vera. "Als ik een kat zie, word ik gewoon blij. Toen ik uit huis ging, kwam er al binnen een paar maanden een kat. Ik heb nooit zonder katten gewoond. Ik ben kattenverslaafd."

Jarenlang had Vera een kantoorbaan. Totdat ze besloot om het roer om te gooien. "Het werk gaf me geen voldoening meer. Als ik dit nog dertig jaar had moeten doen... Dat is best lang als je niet met heel veel passie je werk doet." Met haar nieuwe baan is dat helemaal veranderd. "Als ik nu mijn bed uit kom, ben ik gelijk blij."

Kat met diabetes
Wat Kattenhotel Floortje onderscheidt van de rest, is Vera's welwillendheid om ook moeilijke katten welkom te heten. Alkemade: "Binnenkort komt er bijvoorbeeld een kat met diabetes. Heel veel mensen kunnen die katten nergens kwijt vanwege hun aparte verzorging. Eigenlijk wil ik me nog een beetje specialiseren in de wat lastiger onder te brengen katten."

Foto: NH