Ga naar Content
Sport

Trainer ASV De Dijk: "Er kwamen een hoop vragen en onbegrip naar boven"

8 november 2017, 17.34 uur · Aangepast 9 november 2017, 01.07 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Menno Ringnalda

AMSTERDAM De site van Het Amsterdamsche Voetbal meldt dat de spelersgroep van ASV De Dijk zich keert tegen het bestuur. "Wij hebben gisteren als staf en spelersgroep bij elkaar gezeten om de reacties te peilen. Er kwamen een hoop vragen en onbegrip naar boven. Wij zijn uit elkaar gegaan met de afspraak dat wij tot donderdag niet naar buiten zouden treden", aldus trainer Jochem Twisker.

Dat is dus niet gelukt. Toch zegt Twisker niet volmondig dat zijn spelers zich keren tegen het bestuur van de Amsterdamse voetbalclub. "Wij gaan donderdag met het bestuur zitten en hebben ook de wens om met Heino Braspenning (stoppend hoofdsponsor red.) te zitten. Er zijn een aantal spelers die lang met Heino hebben gewerkt. Dan komt er een stuk loyaliteit kijken", laat de trainer weten.

Voorzitter Ton Langelaar ontkende dinsdag dat er een conflict met Braspenning is, maar het lijkt er wel degelijk op dat de twee partijen lijnrecht tegenover elkaar staan. "Die mensen hebben een conflict met elkaar, maar ik ben er geen partij in. Ik wil helemaal niet kiezen voor een kamp. Ik vind het wel triest dat Heino nu thuis zit. Hij heeft tien jaar lang zijn ziel en zaligheid aan de club gegeven", besluit Twisker.  

Lees ook: Sponsor Braspenning van De Dijk stapt op

Dinsdag werd bekend dat hoofdsponsor Heino Braspenning aan het einde van het seizoen stopt. Braspenning bracht de club naar de tweede divisie en het is nu de vraag of dat volgend seizoen haalbaar is.