Ga naar Content
Sport

Haarlemmer Bieshaar nieuw in basketballselectie

7 november 2017, 12.10 uur · Aangepast 7 november 2017, 18.03 uur
Door: · Foto:

HAARLEM Terrence Bieshaar is door bondscoach Toon van Helfteren opgenomen in de selectie van de Nederlandse basketballers voor de komende twee kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap. De twintigjarige speler van het Spaanse CB Clavijo, geboren in Haarlem, maakte nog niet eerder deel uit van Oranje. "Ik ben er heel erg blij mee", zegt Bieshaar. "Ik weet nog niet echt wat ik ervan moet verwachten."

Bieshaar woont al lange tijd in Spanje en kreeg daar zijn basketballopleiding. "Bieshaar komt erbij omdat hij zich goed heeft ontwikkeld", aldus Van Helfteren.

Naast center Bieshaar selecteerde Van Helfteren de guards Charlon Kloof, Leon Williams, Worthy de Jong, Jessey Voorn, Shane Hammink en Yannick Franke, de forwards Roeland Schaftenaar, Thomas van der Mars en Jito Kok en de centers Henk Norel en Nick Oudendag. Aanvoerder Arvin Slagter is geblesseerd en ontbreekt tegen Kroatië en Roemenië. 

Nederland speelt vrijdag 24 november in Almere tegen Kroatië. Twee dagen later is de uitwedstrijd tegen Roemenië in Cluj. In februari en juni neemt Oranje het opnieuw op tegen Kroatië en Roemenië en tweemaal tegen Italië. De beste drie ploegen gaan door naar de volgende kwalificatieronde van het WK dat in 2019 in China wordt gehouden.