Ga naar Content
Sport

Teamsprinters winnen goud bij wereldbekerduel

4 november 2017, 19.34 uur · Aangepast 4 november 2017, 20.02 uur
Door: · Foto: EPA/Alex Hofford

PRUSZKOW De Nederlandse baanwielrenners hebben op het onderdeel teamsprint goud gewonnen bij de wereldbekerwedstrijd in het Poolse Pruszkow. Amsterdammer Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland waren met 42,906 ruim sneller dan de Franse ploeg die 43,528 klokte. Het brons ging naar Groot-Brittannië.

Het Nederlandse trio had eerder op de dag met 43,295 de op één na beste tijd neergezet. Toen waren de Fransen iets sneller. Van 't Hoenderdaal ging ijzersterk van start en sloeg direct een gaatje, waarna Lavreysen en Hoogland de voorsprong nog wat verder uitbouwden.

Nederlands record
De tijd van 42,906 was bovendien een nieuw Nederlands record. Het oude record (42,995) dateert van 2013 en werd op hoogte in Mexico gereden.

Brons bij EK
Vorige maand op de EK baanwielrennen moesten Lavreysen en Hoogland samen met de geboren Santpoorter Matthijs Büchli nog genoegen nemen met het brons.

Büchli startte zaterdag met het team van BEAT Cycling Club samen met Roy van den Berg en Theo Bos. Dit trio kwam tot de vijfde tijd.