Ga naar Content

Schager koppel op de vlucht in tv-serie Hunted: "Geweldige ervaring"

SCHAGEN Opgejaagd, overal bespied, geen moment rust. Hoe blijf je drie weken lang uit handen van de opsporingsdiensten? Robin de Vrieze en Ashley de Graaf uit Schagen hebben het afgelopen zomer uitgeprobeerd voor het televisieprogramma ‘Hunted’. Een soort verstoppertje voor volwassen.

De 'voortvluchtige' Robin en Ashley kunnen inmiddels weer rustig door het centrum van Schagen lopen. Of dat betekent dat het goed of slecht is afgelopen voor het tweetal is niet bekend. "Daar mogen we niets over zeggen." 

Grenzen
Ashley was meteen enthousiast toen vorig jaar het eerste seizoen van start ging en twijfelde geen moment om dit jaar mee te doen: "Ik ben eigenlijk geen type voor dit soort dingen, maar ik wil mijn eigen grenzen verleggen. Met Robin op sleeptouw durfde ik het wel aan." Robin is er vooralsnog vrij rustig onder, getuige de introductieaflevering van afgelopen maandag. Hij heeft voor defensie gewerkt en weet hoe hij zich schuil moet houden.

Superervaring
Ashley en Robin moeten drie weken lang uit handen blijven van de opsporingsdiensten. Dat is geen makkie met overal bewakingscamera's en sociale media. Robin is flink geschrokken van hoe moeilijk het is om je te verstoppen. "Dat je overal gezien wordt wist ik wel, maar ik ben er nu achter gekomen dat het vele malen erger is dan ik dacht." 

Afgelopen week was de eerste aflevering, maar komende maandag begint het pas écht voor het koppel met de creatieve vluchtpogingen en de bijkomende stressmomenten. Hoe het afloopt voor Robin en Ashley weten over een aantal weken. "We hebben een superervaring gehad samen en dat neemt niemand ons af."

Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos