Ga naar Content

Vroege vogels tasten diep in buidel voor iPhone X: "Ik hou van materialisme"

AMSTERDAM Ze moesten er lang op wachten, maar vanochtend om 8.00 uur was het dan zover: vanaf dat moment openden de Apple Stores in Amsterdam en Haarlem de deuren en konden diehard iPhone-fans hun iPhone X kopen.

"Ik zat hier gisteren om half elf 's ochtends al", zegt Rico (18) uit Enkhuizen op het Amsterdamse Leidseplein tegen NH Nieuws. Hij wilde er in ieder geval vroeg bij zijn, maar had niet verwacht dat hij de allereerste zou zijn.

In de loop van de dag, avond en nacht groeide de rij achter hem onophoudelijk: allemaal mensen die het nieuwe vlaggenschip van Apple direct wilden hebben en dus een minimale bestedingsruimte van 1.159 euro op hun rekening nodig hadden.  

Lees ook: Ongeduldige fans brengen nacht in open lucht door voor iPhone X

Nachtrust heeft Rico niet gehad, vertelt hij een half uur voor de winkel opengaat. "Ik heb niet geslapen." Wat de iPhone X voor hem zo bijzonder maakt? "Dat bijvoorbeeld de hele voorkant alleen maar scherm is", zegt Rico. "En de 3D-camera. Het is een mooi ding." 

Gek op spullen
Dat vindt ook een jonge vrouw, die zichzelf warmhoudt met een kop koffie. Zij staat sinds gisteravond 19.30 uur op het Leidseplein. "Dus inmiddels bijna twaalf uur, maar het is wel snel voorbijgegaan hoor." 

Waarom zij de iPhone graag wil hebben? "Nou ja...ik hou gewoon heel erg van materialisme, en ik ben gek op spullen. Ik zag hem en dacht: die moet ik hebben. Dus daar wil ik dan graag voor in de rij staan, dat vind ik niet erg." 

Aaien
Wat ze er als eerst mee gaat doen als ze 'm in handen heeft? "Ik denk dat ik 'm eerst even zachtjes ga aaien, en er even naar ga staren. Maar ik weet niet of ik 'm al durf aan te zetten. Ik bedoel: dit is wel een heel speciaal moment, dat 'ie nog helemaal nieuw is."

Rico uit Enkhuizen twijfelt een stuk minder over het eerste dat hij met z'n nieuwe gadget gaat doen zodra hij 'm in bezit heeft: op de foto voor NH. 

Foto: NH/Chantal Bos