Ga naar Content

IJmuidense krantenbezorgster bestolen van elektrische fiets: "Alleen omdat ik verstandelijk beperkt ben"

IJMUIDEN Elke ochtend bezorgt Nicolette Sterk de kranten in de IJmuidense Rivierenbuurt. Vanwege haar verstandelijke beperking heeft ze een elektrische fiets nodig om dat werk te kunnen doen. Nu is haar geliefde fiets gestolen, met bezorgtas en al.

De elektrische fiets van Nicolette is tijdens het bezorgen van de kranten gestolen. Een fiets die ze, door haar verstandelijke beperking, echt nodig heeft. Nicolette kan het niet geloven en is enorm verdrietig. "Ik heb het gevoel dat ze mij niet mogen omdat ik een verstandelijke beperking heb", vertelt Nicolette. "Dat was vroeger ook altijd zo."

Niet veilig
Al meer dan tien jaar bezorgt Nicolette folders en kranten in de wijk. Ze vindt haar werk heel leuk en heeft goed contact met alle bewoners, maar ze voelt zich nu niet veilig meer. "Ik ben wel een beetje bang in de wijk", vertelt Nicolette. Klant en buurtbewoner Yvonne Vrolijk hoopt dat de trouwe bezorgster niet weggaat uit de wijk. "Het is een topvrouw", legt Yvonne uit. "Door weer en wind is ze altijd op tijd en dat bewonder ik heel erg."

Nicolette doet haar werk nu met een niet-elektrische reservefiets, maar dit maakt het rondfietsen voor haar erg zwaar. Ze hoopt dat de dieven haar fiets misschien nog terug komen brengen.