Ga naar Content
Noord-Holland

Man maakt overlijdensbericht voor gemeente: "Weesp wordt bijgezet in Amsterdam"

2 november 2017, 14.39 uur · Aangepast 2 november 2017, 18.30 uur
Door: · Foto: Arnest Mostert

WEESP Op sociale media gaat een opvallende overlijdensadvertentie voor de gemeente Weesp rond. Mogelijk wordt Weesp opgenomen in de gemeente Amsterdam en daar zitten veel mensen niet op te wachten.

"Weesp wordt bijgezet als het 23e gebiedsdeel in stadsdeel Zuidoost van de begraafplaats Amsterdam en ten grave gedragen door Weesper Stads Partij, GroenLinks, D66 en Partij van de Arbeid", zo valt te lezen in het bericht, dat werd gemaakt door Arnest Mostert. 

Maandagavond bleek tijdens een bijeenkomst dat een meerderheid van de gemeenteraad een fusie wil met Amsterdam. Van de partijen gaan WSP, GroenLinks, D66 en de PvdA - samen goed voor twaalf zetels - voor Amsterdam. De VVD, het CDA en de DSB - samen vijf zetels - hebben een voorkeur voor Gooise Meren. 

Lees ook: Meerderheid gemeenteraad Weesp wil fusie met Amsterdam

Weesp wil graag samenwerken omdat bestuurders denken dat de gemeente in de toekomst, met slechts een kleine 20.000 inwoners, niet meer op eigen benen kan staan. Een eventueel referendum kan het besluit nog uitstellen en ook de provincie moet zich nog uitspreken. Het parlement neemt uiteindelijk het definitieve besluit over de fusie.

Zak met geld
Mostert maakte het overlijdensbericht omdat hij bang is dat de Weesper identiteit door een fusie met Amsterdam zal verwateren en verdwijnen. "Mijn afgrijzen is dat voor geld wordt gekozen en dat daarvoor vrijwel de hele zeggenschap wordt ingeleverd", vertelt hij aan WeesperNieuws. "Een zak met geld en een plakker op je mond."