Ga naar Content
Noord-Holland

Langer wachten op station Hoorn: nieuwe dienstregeling 'onacceptabel'

1 november 2017, 17.20 uur · Aangepast 1 november 2017, 17.49 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Moïra van Sas

HOORN Door de nieuwe dienstregeling van de NS zullen de overstaptijden op het station in Hoorn langer worden. Vanaf 10 december moeten mensen twee of zelfs vier keer zo lang wachten op hun volgende trein.

Volgens mediapartner WEEFF neemt de overstaptijd op station Hoorn van de trein uit Enkhuizen naar Zaandam of Purmerend toe van dertien naar 26 minuten. Ook bij de overstap van Enkhuizen richting Heerhugowaard/Alkmaar neemt de wachttijd toe: daar sta je twaalf minuten langer stil. Daarnaast gaat de treinreis van Hoorn naar Amsterdam enkele minuten langer duren. 

Lees ook: Sneller van A naar B of langer in de kou? Dit betekent de nieuwe NS-dienstregeling voor jou

In heel West-Friesland zullen mensen last hebben van de nieuwe dienstregeling. Door de langere overstaptijden worden de aansluitingen van treinen op bussen slechter. Zeven West-Friese gemeentes vinden deze nieuwe dienstregeling onacceptabel en hebben een brief naar de provincie gestuurd. De provincie heeft de brief meegenomen bij een advies aan NS. 

Nieuwe verbinding
De veranderingen zijn niet alleen maar slecht nieuws voor West-Friesland. Door de nieuwe dienstregeling komt er een directe verbinding met Utrecht en rijden er in het weekend al vroeger in de ochtend treinen naar Schiphol.